Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δημιουργήθηκε με πολύ κέφι και χαρά,
με άπειρα ταξίδια σε ολόκληρη την Ελλάδα και ατέλειωτες ώρες στην εξοχή.
Σκοπός αυτού του έργου ήταν να καταγραφεί και να διασωθεί μια γνώση και μια κληρονομιά χιλιάδων χρόνων, που φέρνει σε επαφή
τον άνθρωπο με τη γη και τα δώρα της.
76 είδη χόρτων με τις κοινές και τις λατινικές ονομασίες τους,
167 συνταγές παραδοσιακές και δημιουργικές, 150 υπέροχες φωτογραφίες
Σίγουρα οι συνταγές του βιβλίου δεν απευθύνονται μόνο σε χορτοφάγους.
Καθώς οι υπερβολές ή οι ακρότητες δεν συνάδουν με την ισορρο...
Στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό, σύμφωνα με το λαϊκό εορτολόγιο, παρασκευάζονται και καταναλώνονται συγκεκριμένες τροφές καθ’ όλη τη διάρκεια των νηστειών του έτους. Μέσα από τη λαϊκή ευσέβεια και τα ήθη και έθιμα της κάθε περιοχής διατηρούνται και διαφυλάσσονται βιωματικά τα υψηλά νοήματα της θεολογίας γεγονός που μαρτυρεί ότι ο λαός όχι απλά εμπέδωσε τα εκκλησιαστικά γεγονότα και την αξίας τους ,αλλά τα βίωσε και τα εναπόθεσε στη συλλογική του μνήμη αξιώνοντάς τα ως δυναμικό στοιχείο του πολιτισμού μας.
Οι εκδόσεις Μύρτος και η συγγραφέας Σάρα Φαφούτη σας παρου...
"Το αμπέλι. Ένα ταπεινό αλλά πολύτιμο φυτό προσφέρεται πολύτιμο δώρο στον άνθρωπο. Φύλλα, καρποί και χυμός -όλα σημαντικά στην δημιουργία και την νοστιμιά του φαγητού, των γλυκών και του ποτού....