Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
Ο?λα αυτα? που ε?ζησα, αυτα? που διαπι?στωσα µε τα ταξι?δια µου στην Ασία, µε την ε?ρευνα, το δια?βασµα και κυρι?ως δοκιµα?ζοντας επιτο?που τα πιο σπουδαι?α πια?τα κα?θε το?που στην αυθεντικη? τους εκδοχη?, καταγρα?φηκαν για να διανθι?σουν το βιβλι?ο που κρατα?τε στα χε?ρια σας. Και µπορει? ως επαγγελµατι?ας της γευ?σης να µην ε?χω ο?ρια και να µου αρε?σουν και οι πιο περι?πλοκες γευστικε?ς εκφα?νσεις, ει?µαι σε θε?ση ο?µως να ξεχωρι?σω αυτα? τα πια?τα που μπορου?ν να κλε?ψουν τις εντυπω?σεις σε ε?ναν δυτικο? ουρανι?σκο. Τω?ρα αισθα?νοµαι ε?τοιµος να µοιραστω? µαζι? σας ο?λ...
"Αντλώντας υλικό από τα τετράδια της μητέρας, της γιαγιάς και άλλων γυναικών της οικογένειάς της, όλες τους περίφημες μαγείρισσες από τη Μικρασία, η Ελίκα Παυλίδου διασώζει μνήμες και γεύσεις. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται περισσότερες από 200 παραδοσιακές συνταγές, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, οι οποίες συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό....
"Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένα απλό βιβλίο συνταγών καθώς διαθέτει μπόλικη από τη μαγεία των πριγκιπισσών! Από τη Λευκή σοκολάτα της Χιονάτης ως τις Αλμυρές πλεξούδες της Ραπουνζέλ, στις σελίδες του υπάρχουν ένα σωρό λαχταριστές και υγιεινές συνταγές. Χάρη στις απλές οδηγίες, τις υπέροχες φωτογραφίες και τις έξυπνες συμβουλές, οι μικροί και οι μεγάλοι αναγνώστες δε θα δυσκολευτούν καθόλου να φτιάξουν λιχουδιές για όλες τις ώρες της μέρας που θα ξετρελάνουν όποιον τις δοκιμάσει!...
"Angry Birds Αυγομαγειρέματα: οι πιο αγαπημένες συνταγές των γουρουνιών είναι εδώ... Τι περιμένεις? Σπάσε τα αυγά και πιάσε τις κουτάλες! Φόρεσε την άσπρη σκούφια του σεφ, ακολούθησε αυτές τις απλές συνταγές κι ετοίμασε τα πιο νόστιμα αυγομαγειρέματα που έγιναν ποτέ!...
Γεια σου!
Είμαι ο Πάρης και λατρεύω τη μαγειρική! Μου αρέσει να τρυπώνω στην κουζίνα και να δημιουργώ νόστιμα φαγητά και σνακ. Βέβαια, δεν τα κάνω όλα μόνος μου, είναι πάντα κοντά μου ένας μεγάλος, ο μπαμπάς, η μαμά, ο παππούς, η δασκάλα…, που μου δείχνουν πώς να τρέφομαι υγιεινά και να μαγειρεύω με ασφάλεια.
Tις συνταγές δεν τις ξέρω απέξω: συμβουλεύομαι το αγαπημένο μου βιβλίο συνταγών! Σαν κι αυτό που κρατάς στα χέρια σου. Εμπρός, λοιπόν, τι περιμένεις; Συγκέντρωσε τα υλικά και καλές δημιουργίες!...
Ξεκίνησε ως ανθολόγιο κειμένων για το σουβλάκι από την ελληνική και παγκόσμια βιβλιογραφία, μια συλλογή με αποσπάσματα από άρθρα και βιβλία που ήταν απελπιστικά λίγα. Μετά εξελίχθηκε σε μια έρευνα για το σουβλάκι του ελλαδικού χώρου από την εποχή του Ομήρου, κι ακόμα πιο παλιά, μέχρι τις σημερινές μπασταρδεμένες εκδοχές του (που ΔΕΝ είναι σουβλάκια). Στη συνέχεια ερευνήσαμε εξαντλητικά το σουβλάκι της Αθήνας και κάναμε άπειρες συνεντεύξεις, μαζέψαμε μαρτυρίες και ιστορίες σουβλατζήδων και αρχίσαμε να συνθέτουμε ένα στόρι απίστευτο που ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που περιμ...
Επιθυμία μου δεν είναι να προτείνω ακόμα ένα βιβλίο συνταγών. Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε μεν τις συνταγές μου και κάποιες από τις ιδέες μου, αλλά κυρίως θα βρείτε την έμπνευση και τον δρόμο για να δημιουργήσετε εσείς το δικό σας ριζότο. Στις σελίδες του παρουσιάζω, με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις μου, τις τεχνικές που απαιτεί ένα ριζότο, καθώς και τις συμβουλές, τα βήματα που θα σας οδηγήσουν στο ριζότο που εκφράζει εσάς. Σε αυτό το βιβλίο εγώ θα σας δείξω τον τρόπο και θα σας εξηγήσω τη φιλοσοφία, αλλά την προσωπικότητα στη γεύση θα τη βάλετε εσείς.
Θα σας δεί...
Ένα αληθινό βιβλίο μαγειρικής. Με αληθινές συνταγές που πετυχαίνουν. Δίχως κρυμμένα υλικά και μυστικά.
Δίχως επαγγελματικούς φακούς, φώτα, φίλτρα και προβολείς. Με την υπογραφή της αγαπημένης food blogger MamaTsita.
...
Αλεύρι, προζύμι, νερό. Από αυτά τα ταπεινά υλικά φτιάχνεται ένα θεϊκό σχεδόν φαγητό. Στο βιβλίο αυτό ο Γκαμπριέλε Μπόντσι, ο επονομαζόμενος Μιχαήλ Άγγελος της ζύμης, μοιράζεται μαζί μας βήμα βήμα όλη του την εμπειρία και τη γνώση –και κυρίως το πάθος του– γι’ αυτό το ταπεινό κάποτε φαγητό, που λατρεύουμε δικαίως όλοι. Από το 2003, όταν ο Γκαμπριέλε άνοιξε το μαγαζί του στη Ρώμη, η ιστορία της πίτσας πέρασε σε μια νέα εποχή.
Η επανάστασή του πηγάζει από τη σχεδόν μανιακή προσήλωση με την οποία επιλέγει τις πρώτες ύλες, από τη συνεχή και καθημερινή του τριβή με τις ζύμες κ...