Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
"Αυτό όμως, που με έπεισε τελικά να ασχοληθώ με την κυπριακή μαγειρική, ήταν γιατί διαπίστωσα ότι ήμουνα στην κυριολεξία γεμάτη από μυρουδιές και γεύσεις κυπριώτικες, είτε αυτές ήταν το μυρωδάτο κουλούρι που έφτιαχνε η γιαγιά μου η Ελπίδα στο φούρνο του σπιτιού της στην Πενταλιά -το μικρό αυτό χωριουδάκι της Πάφου απ' όπου κατάγομαι- είτε τα μοναδικά παξιμάδια της θείας Μαρίκας, που όλη τους τη νοστιμιά την παίρνανε από τα μυρωδικά που τους έβαζε: την αρτισιά (κύμινο), τη μαστίχα, το μέχλεπι (μαχλέπι)......
Κάθε χώρα έχει τη δική της αίσθηση γεύσης και το δικό της τρόπο μαγειρικής. Η ιστορική γευστική αναδρομή αποδεικνύει ότι όλα ανεξαιρέτως τα μαγειρικά παρασκευάσματα των διαφόρων εθνών, φέρουν την σφραγίδα της ελληνικής μαγειρικής τέχνης. Το βιβλίο αυτό αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη και πηγή έμπνευσης της σύγχρονης νοικοκυράς. Σε αυτή την έκδοση θα βρείτε όχι μόνο εκατοντάδες γευστικές συνταγές, αλλά και ολοκληρωμένες προτάσεις για απολαυστικά εντυπωσιακά μενού, μια πανδαισία φαγητών, λαχταριστές ιδέες για γλυκά, με οδηγίες βήμα-βήμα για να τα μαγειρέψετε εύκολα, σωστά και να ...