Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
"Οι επιστήμες της Διατροφής και της Χημείας Τροφίμων είναι δύο παράλληλες επιστήμες που εξετάζουν το τρόφιμο από διαφορετικές πλευρές. Η Διατροφή ασχολείται με το τρόφιμο βλέποντάς το ως πηγή θρεπτικών υλών, ενώ η Χημεία Τροφίμων βλέπει το τρόφιμο ως ένα σύνολο μορίων που το καθένα έχει διαφορετική δομή και ιδιότητες. Στις σελίδες του βιβλίου αυτού επιχειρείται το δημιουργικό συνταίριασμα των δύο αυτών επιστημών, που μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα το τόσο πολύπλοκο και γι' αυτό επιστημονικά προκλητικό και πανέμορφο (βιο-)σύστημα που λέγεται τρόφιμο....
Μετά το Μεγάλο σορτάρισμα, ο συγγραφέας των best seller Michael Lewis επιστρέφει με μια αληθινή ιστορία για μία από τις σπουδαιότερες συνεργασίες στην ιστορία της επιστήμης, που οδήγησε στο Νόμπελ Οικονομικών 2002 και κατόρθωσε να αλλάξει την ίδια την αντίληψή μας περί πραγματικότητας. Σαράντα χρόνια πριν, οι ψυχολόγοι Daniel Kahneman και Amos Tversky γράφουν μια σειρά από μελέτες οι οποίες ανατρέπουν όλες τις μέχρι τότε υποθέσεις σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Παρά τις διαμετρικά αντίθετες προσωπικότητές τους, οι δύο επιστήμονες σφυρηλατούν μια δυνατή φιλία και ...