Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
Εδώ και χρόνια οι μαύρες τρύπες κεντρίζουν τη φαντασία των ανθρώπων. Τι είναι αυτή η γαλαξιακή κόλαση που φυλακίζει την ύλη και το φως και καταβροχθίζει ό,τι πέσει μέσα της; Ποιες είναι αυτές οι σκοτεινές ζώνες που δρουν αποκομμένες από το δικό μας σύμπαν και τους νόμους του; Μπορούν να μετατραπούν σε χρονομηχανές και να ανοίξουν πύλες προς παράλληλα σύμπαντα;
Οι μαύρες τρύπες είναι αντικείμενα που έχουν καταρρεύσει βαρυτικά. Έχουν μάζα ίση με εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του Ήλιου, ασφυκτικά συμπιεσμένη σε έναν χώρο όχι μεγαλύτερο από αυτόν του ηλιακού...
"Οι επιστήμες της Διατροφής και της Χημείας Τροφίμων είναι δύο παράλληλες επιστήμες που εξετάζουν το τρόφιμο από διαφορετικές πλευρές. Η Διατροφή ασχολείται με το τρόφιμο βλέποντάς το ως πηγή θρεπτικών υλών, ενώ η Χημεία Τροφίμων βλέπει το τρόφιμο ως ένα σύνολο μορίων που το καθένα έχει διαφορετική δομή και ιδιότητες. Στις σελίδες του βιβλίου αυτού επιχειρείται το δημιουργικό συνταίριασμα των δύο αυτών επιστημών, που μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα το τόσο πολύπλοκο και γι' αυτό επιστημονικά προκλητικό και πανέμορφο (βιο-)σύστημα που λέγεται τρόφιμο....