Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
Στο βιβλίο αυτό, δύο εξαιρετικά δηµοφιλείς συγγραφείς διατυπώνουν µια επαναστατική υπόθεση για έναν τρόπο ζωής που η σύγχρονη σκέψη αδυνατούσε µέχρι σήµερα να αντιληφθεί, παρότι βρίσκεται σε κοινή θέα, αφού υιοθετείται από τις σηµαντικότερες πνευµατικές παραδόσεις του κόσµου: την αλλαγή µέσω του διαλογισµού. Τα συγκλονιστικά αποτελέσµατα του διαλογισµού δεν αφορούν µόνο τη βελτίωση της υγείας ή την αύξηση της επαγγελµατικής µας απόδοσης, µας επιτρέπουν επίσης να προσεγγίσουµε ό,τι καλύτερο έχουµε µέσα µας. Βασισµένοι στις νεότερες έρευνες, οι συγγραφείς αποκαλύπτουν πώς ο δ...
"Οι επιστήμες της Διατροφής και της Χημείας Τροφίμων είναι δύο παράλληλες επιστήμες που εξετάζουν το τρόφιμο από διαφορετικές πλευρές. Η Διατροφή ασχολείται με το τρόφιμο βλέποντάς το ως πηγή θρεπτικών υλών, ενώ η Χημεία Τροφίμων βλέπει το τρόφιμο ως ένα σύνολο μορίων που το καθένα έχει διαφορετική δομή και ιδιότητες. Στις σελίδες του βιβλίου αυτού επιχειρείται το δημιουργικό συνταίριασμα των δύο αυτών επιστημών, που μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα το τόσο πολύπλοκο και γι' αυτό επιστημονικά προκλητικό και πανέμορφο (βιο-)σύστημα που λέγεται τρόφιμο....
Με εφαλτήριο τη φοβερή προοπτική της χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο συγγραφέας πραγματοποιεί μια αναδρομή στη φιλοσοφική σκέψη και στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων, προσπαθώντας να αποδείξει ότι τα οικονομικά φαινόμενα είναι κυκλικά και ότι τα οικονομικά προβλήματα της αρχαιότητας και η διαχείρισή τους δεν ήταν διαφορετικά αλλά παρεμφερή με τα δικά μας. Έτσι, από τη λήθη του μακρινού παρελθόντος αναδύεται η μορφή του νομοθέτη Σόλωνα, ο οποίος με τη σεισάχθειά του, δηλαδή την περίφημη αναδιάρθρωση των χρεών που εφήρμοσε στην αρχαία Αθήνα, μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο για τη δι...