Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
"H διεθνούς φήμης συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Νταϊάνα Κόχυλα σας προσκαλεί σε ένα εμπνευσμένο γαστρονομικό ταξίδι, σε μια πανδαισία χρωμάτων και φρέσκων, γευστικών υλικών. Οι συνταγές της είναι αφοπλιστικά απλές, όπως αφοπλιστική στην απλότητά της είναι η ελληνική και εν γένει η μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα, ενώ σε ορισμένες συνταγές βάζει τη δική της ξεχωριστή πινελιά, προτείνοντας νέους γευστικούς συνδυασμούς....
Ένα βιβλίο μαγειρικής που απευθύνεται σε ανθρώπους που μένουν μόνοι τους, σε φοιτητές που ζουν μακριά από το πατρικό τους, στους εργένηδες, σε όλους εκείνους που τα καταφέρνουν δύσκολα οικονομικά, αλλά και σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Έξυπνες ιδέες και λύσεις για οικονομικό αλλά πεντανόστιμο φαγητό με την υπογραφή της γνωστής σεφ Ντίνας Νικολάου. Πληροφορίες για τη σωστή αγορά και συντήρηση των τροφών, ώστε κάθε νέος μάγειρας να δημιουργήσει χορταστικά και οικονομικά γεύματα....
"Angry Birds Αυγομαγειρέματα: οι πιο αγαπημένες συνταγές των γουρουνιών είναι εδώ... Τι περιμένεις? Σπάσε τα αυγά και πιάσε τις κουτάλες! Φόρεσε την άσπρη σκούφια του σεφ, ακολούθησε αυτές τις απλές συνταγές κι ετοίμασε τα πιο νόστιμα αυγομαγειρέματα που έγιναν ποτέ!...
H Madame Ginger και η Άννα Χαλικιά μέσα από τις σελίδες του GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ μοιράζονται πάνω από 120 πεντανόστιμες αλμυρές και γλυκές συνταγές που απευθύνονται σε όλους, ακόμα και στους πιο άπειρους.
Όσπρια και λαδερά της ελληνικής κουζίνας με ένα σύγχρονο twist, χορταστικές σαλάτες, λαχταριστές μακαρονάδες και κάρι, θρεπτικά πρωινά και εύκολα ψωμιά, σπιτικά plant-based τυριά και υγιεινά υποκατάστατα κρέατος από όσπρια και λαχανικά μαγειρεύονται με νέα υλικά και σύγχρονες τεχνικές. Τα γλυκά του βιβλίου, όλα εύκολα και πεντανόστιμα, φέρνουν τη θαλπωρή πίσω στην κουζίνα και ...
Νηστεία σημαίνει στέρηση και άνοστο φαγητό;
Σε καμία περίπτωση.
Η βραβευμένη σεφ Ντίνα Νικολάου μας παρουσιάζει, για όλες τις περιόδους της νηστείας, πεντανόστιμα εδέσματα που αναδίδουν άρωμα Ελλάδας: μεζέδες, σαλάτες, πίτες, ψάρια, ζυμαρικά, λαχανικά, όσπρια, γλυκά, θησαυρούς από το κελάρι!
Είχα την τύχη να γεννηθώ σε ένα σπίτι της ελληνικής επαρχίας, όπου μαγειρεύαμε όλοι και όσοι δεν μαγείρευαν είχαν μαγειρική άποψη και εμμονή.
Με μια μαμά Ελληνίδα που τις μέρες της νηστείας τα φαγάκια της ήταν τόσο νόστιμα, έξυπνα και δημιουργικά ώστε ποτέ δεν αισθανθήκαμε στέρηση κ...
Ξεκίνησε ως ανθολόγιο κειμένων για το σουβλάκι από την ελληνική και παγκόσμια βιβλιογραφία, μια συλλογή με αποσπάσματα από άρθρα και βιβλία που ήταν απελπιστικά λίγα. Μετά εξελίχθηκε σε μια έρευνα για το σουβλάκι του ελλαδικού χώρου από την εποχή του Ομήρου, κι ακόμα πιο παλιά, μέχρι τις σημερινές μπασταρδεμένες εκδοχές του (που ΔΕΝ είναι σουβλάκια). Στη συνέχεια ερευνήσαμε εξαντλητικά το σουβλάκι της Αθήνας και κάναμε άπειρες συνεντεύξεις, μαζέψαμε μαρτυρίες και ιστορίες σουβλατζήδων και αρχίσαμε να συνθέτουμε ένα στόρι απίστευτο που ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που περιμ...