Μενού
  • Δωρεάν μεταφορικά σε Αττική άνω των 35€
  • Τηλ. Παραγγελίες: 211 40 06 080
  • Ασφαλείς Συναλλαγές εύκολα & γρήγορα
Menu
CALL ME BACK
CALL ME BACK κάντε κλικ και σας καλούμε
  • -20%
Γεύσεις της λακωνικής γης 08852
Κωδ: 978-960-16-4852-1
ΜΑΡΚΑ: ΠΑΤΑΚΗΣ
17,70 €
14,16 €
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑΜαγειρική

Μαγειρική

Γεύσεις της λακωνικής γης 08852

Κωδ: 00110160038
ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
Τιμή:
Ποσοστό έκπτωσης : 20 %
17,70 € 14,16 €

Μη διαθέσιμο

Προσθήκη στα αγαπημένα Already in wishlist
Επιλέξτε διαθέσιμο χρώμα και μέγεθος για να εισάγετε το προϊόν στη wishlist
Προσθήκη στη σύγκριση προϊόντων Already in Product Compare
Please select color and size to add the product to compare
Ήδη στο καλάθι
  • Περιγραφή
    "H σπανιότητα των υλικών και η δυσκολία συντήρησης των τροφών οδήγησε τους Λάκωνες στο να παστώνουν το κρέας, τα κυνήγια, τα ψαρικά και να ξεραίνουν τα άγρια χόρτα. Στην περιοχή δε συναντάμε τουρσιά, εκτός από μικρές πράσινες πιπεριές (πιπεράδες) και κάππαρη. Τα μπαχαρικά τους είναι η κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και το κύμινο, ενώ τα μυρωδικά είναι το πορτοκάλι, ο δυόσμος, ο μάραθος, το σέλινο και ο μαϊντανός. Το ελαιόλαδο, που είναι το κύριο λίπος της λακωνικής κουζίνας, η μεγάλη κατανάλωση σε κρέας, με μεγαλύτερη προτίμηση στο χοιρινό, μετά στο αρνί και στο κατσίκι και τελευταία στο βοδινό, είναι τα κύρια στοιχεία της διατροφής των Λακώνων.

    Ξεκινώντας από αυτά που συνήθιζαν να μαγειρεύουν οι παλιοί και που απηχούν τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, και καταλήγοντας στις συνταγές που μαγειρεύουν οι σύγχρονοι Λάκωνες, με βάση τις επιρροές που δέχτηκαν στα χρόνια που πέρασαν, η Μαρία Καράμπελα επιχειρεί στο βιβλίο αυτό ένα γευστικό οδοιπορικό στον τόπο και τον χρόνο. Σε μία εποχή που ο παραδοσιακός ελληνικός τρόπος ζωής, που σμιλεύτηκε στη διάρκεια χιλιετιών, τείνει να χαθεί, βιβλία όπως το Γεύσεις της λακωνικής γης, από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο της κ. Μαρίας Καράμπελα, αποτελούν προσφορά για το σήμερα και για τις γενιές που έρχονται.

    Για το σήμερα γιατί είναι μια προσπάθεια διάσωσης της παραδοσιακής κουζίνας των Λακώνων και για το αύριο γιατί δίνει τη δυνατότητα στους νέους να τη γνωρίσουν και να την προσπελάσουν." Αντωνία Τριχοπούλου, Νοέμβριος 2014