Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
Σχεδιάζετε ένα πάρτι γενεθλίων, ένα γιορτινό ραντεβού με φίλους ή απλώς σας αρέσει να διασκεδάζετε στην κουζίνα μαγειρεύοντας μαζί με τα παιδιά; Τότε αυτό το βιβλίο γράφτηκε για εσάς! Γιατί; Επειδή στις σελίδες του θα βρείτε συνταγές πολύχρωμες, παρεΐστικες, παιχνιδιάρικες, ιδανικές για να ομορφύνουν κάθε γιορτινή μέρα ή να κάνουν οποιαδήποτε μέρα σας… γιορτή! Συνταγές για σπιτικά πεντανόστιμα αλμυρά σνακ και γλυκές λιχουδιές βγαλμένες από την (παιδική) φαντασία. Τραγανά μπισκότα, πολύχρωμα cake pops και τούρτες υπερπαραγωγή. Συνταγές που ζωγραφίζουν χαμόγελα και δημιουργού...
Ο?λα αυτα? που ε?ζησα, αυτα? που διαπι?στωσα µε τα ταξι?δια µου στην Ασία, µε την ε?ρευνα, το δια?βασµα και κυρι?ως δοκιµα?ζοντας επιτο?που τα πιο σπουδαι?α πια?τα κα?θε το?που στην αυθεντικη? τους εκδοχη?, καταγρα?φηκαν για να διανθι?σουν το βιβλι?ο που κρατα?τε στα χε?ρια σας. Και µπορει? ως επαγγελµατι?ας της γευ?σης να µην ε?χω ο?ρια και να µου αρε?σουν και οι πιο περι?πλοκες γευστικε?ς εκφα?νσεις, ει?µαι σε θε?ση ο?µως να ξεχωρι?σω αυτα? τα πια?τα που μπορου?ν να κλε?ψουν τις εντυπω?σεις σε ε?ναν δυτικο? ουρανι?σκο. Τω?ρα αισθα?νοµαι ε?τοιµος να µοιραστω? µαζι? σας ο?λ...
Ο Γιώργος Τσούλης μάς ξεναγεί σε δεκαπέντε μοναδικούς τόπους της χώρας μας, σε ένα οδοιπορικό που έχει σκοπό να ανακαλύψει τα γαστρονομικά της διαμάντια, να μάθει από τις παραδόσεις της και να τιμήσεις τις γεύσεις που ανέκαθεν υπήρχαν στο ελληνικό τραπέζι.
Ένα ταξίδι μέσα από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, με εναλλαγή μαγευτικών τοπίων σε βουνά και θάλασσες, γνωρίζοντας χωριά, νησιά και περήφανες πόλεις σε όλη την ελληνική επαρχία. Ένα όμορφο μενού τριάντα οκτώ συνταγών που σέβονται την εποχικότητα, τιμούν την εντοπιότητα, αξιοποιούν την κάθε πρώτη ύλη, υπενθυμίζουν την αξ...
Οι καλύτερες και πιο πρακτικές συνταγές για πίτσες, σαλάτες, σουφλέ με τυριά, ορεκτικά, αυγά, φρούτα, πικάντικα φαγητά και επιδόρπια τώρα στην πόρτα του ψυγείου σας!...
5 ΥΛΙΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΕΣ & ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ο Jamie Oliver, ο πλέον ευπώλητος συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία, επιστρέφει και εντυπωσιάζει. Βασιζόμενος σε απίστευτους συνδυασμούς μόλις 5 υλικών, δημιουργεί 130 ολοκαίνουργιες συνταγές! Από σαλάτες και ζυμαρικά, μέχρι κοτόπουλο, κόκκινο κρέας, ψάρι αλλά και γλυκά, ο Jamie έχει καλύψει όλες τις ανάγκες. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο με πολλές διατροφικές επιλογές και μπόλικη φαντασία, που εγγυάται τη μεγαλύτερη γευστική απόλαυση με τον λιγότερο δυνατό κόπο.
ΚΡΑΣΙ. ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ...
"[...] Οι σημερινοί Κρητικοί νιώθουν την ανάγκη να παραδώσουν στην ανθρωπότητα το μυστικό της ζωής που κρατούν στα χέρια τους. Να προσφέρουν, μαζί με την ιστορία και τον πολιτισμό τους, το πολιτιστικό αγαθό που λέγεται ""Κρητική διατροφή"". Να διαβεβαιώσουν πως σήμερα στο νησί τους βρίσκεται σε εξέλιξη μια γιγάντια προσπάθεια διατήρησης των παραδοσιακών αξιών και των διατροφικών συνηθειών των παλιότερων Κρητικών, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από διάφορα κέντρα προώθησης άλλων διατροφικών προτύπων, και κυρίως του γρήγορου φαγητού. Οι Κρητικοί παραγωγοί και οι κρητικές ε...
Ακολουθήστε τα γευστικά μονοπάτια που σας προτείνει ο ταλαντούχος σεφ και εντυπωσιάστε την παρέα σας διαλέγοντας μέσα από μια ποικιλία απολαυστικών συνταγών στις οποίες πρωταγωνιστεί το τυρί....
5 ΥΛΙΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΕΣ & ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ο Jamie Oliver, ο πλέον ευπώλητος συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία, επιστρέφει και εντυπωσιάζει. Βασιζόμενος σε απίστευτους συνδυασμούς μόλις 5 υλικών, δημιουργεί 130 ολοκαίνουργιες συνταγές! Από σαλάτες και ζυμαρικά, μέχρι κοτόπουλο, κόκκινο κρέας, ψάρι αλλά και γλυκά, ο Jamie έχει καλύψει όλες τις ανάγκες. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο με πολλές διατροφικές επιλογές και μπόλικη φαντασία, που εγγυάται τη μεγαλύτερη γευστική απόλαυση με τον λιγότερο δυνατό κόπο.
ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ
Μεγαλώνοντας στ...
"Angry Birds Αυγομαγειρέματα: οι πιο αγαπημένες συνταγές των γουρουνιών είναι εδώ... Τι περιμένεις? Σπάσε τα αυγά και πιάσε τις κουτάλες! Φόρεσε την άσπρη σκούφια του σεφ, ακολούθησε αυτές τις απλές συνταγές κι ετοίμασε τα πιο νόστιμα αυγομαγειρέματα που έγιναν ποτέ!...
Τι είναι το brunch; Ένα αργοπορημένο πρωινό ή ένα εσπευσμένο μεσημεριανό, θα σας απαντήσω. Είναι ένα γεύμα-γιορτή. Μπορεί κανείς να το απολαύσει από το πρωί έως αργά το απόγευμα, συνδυάζοντας αλμυρές και γλυκές γεύσεις, χυμούς, ακόμα και αγαπημένα cocktails. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω πάνω στο βιβλίο αυτό, ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω τον απόλυτο οδηγό για ένα καλοφτιαγμένο brunch και να αποδείξω ότι –το συγκεκριμένο γεύμα– μπορεί να είναι «σπιτικό», ιδιαίτερα νόστιμο, χορταστικό, αλλά και θρεπτικό. Όλα είναι θέμα επιλογών και στο brunch υπάρχουν πολλές! Το καλύτερο όλων;...
Ανέκαθεν ήμουν ερωτευμένη με το φαγητό. Το θεωρώ κορυφαία απόλαυση και όχι απλώς μέσο κάλυψης βασικών αναγκών.
Είμαι η Ερμιόνη… σύζυγος, μαμά δύο υπέροχων μικρών κοριτσιών, εργαζόμενη και food blogger. Η κουζίνα είναι ο χώρος όπου εμπνέομαι, όπου δημιουργώ? η μαγειρική, το αγχολυτικό μου, ο τρόπος που εκφράζομαι, που φροντίζω τους αγαπημένους μου.
Εδώ θα βρείτε γρήγορες και απλές συνταγές, με υλικά που μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε, για όλα τα γούστα και για κάθε περίσταση: ιδιαίτερα πρωινά και σνακ, προτάσεις για το καθημερινό τραπέζι, ευφάνταστα πιάτα για το Σαββατοκύρ...
Ξεκίνησε ως ανθολόγιο κειμένων για το σουβλάκι από την ελληνική και παγκόσμια βιβλιογραφία, μια συλλογή με αποσπάσματα από άρθρα και βιβλία που ήταν απελπιστικά λίγα. Μετά εξελίχθηκε σε μια έρευνα για το σουβλάκι του ελλαδικού χώρου από την εποχή του Ομήρου, κι ακόμα πιο παλιά, μέχρι τις σημερινές μπασταρδεμένες εκδοχές του (που ΔΕΝ είναι σουβλάκια). Στη συνέχεια ερευνήσαμε εξαντλητικά το σουβλάκι της Αθήνας και κάναμε άπειρες συνεντεύξεις, μαζέψαμε μαρτυρίες και ιστορίες σουβλατζήδων και αρχίσαμε να συνθέτουμε ένα στόρι απίστευτο που ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που περιμ...
Η Μαρίκα Μητσοτάκη μαγειρεύει και θυμάται: την κουζίνα της μητέρας της, η οποία ήταν εξαιρετική μαγείρισσα, την ανατροπή που ήρθε για την υγεία της όταν, παιδί ακόμη, προσβλήθηκε από τον ιό της πολιομυελίτιδας, τη γνωριμία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον έρωτα, τον γάμο, τον ερχομό των παιδιών, τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, την εξορία, την επιστροφή και το σπιτικό στην Κρήτη. Αναμνήσεις και στιγμιότυπα από μια ζωή πολυτάραχη και ταυτόχρονα συναρπαστική, άμεσα συνδεδεμένη με την πρόσφατη Ιστορία του τόπου μας. Και μαζί, σε αυτό το ξεχωριστό βιβλίο, οι παραδοσιακές συν...